Vídeňská srdíčka
Suroviny na těsto:
200 g polohrubé mouky, 70 g mletých lískových oříšků, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, trochu citronové šťávy, špetku mleté skořice, špetku kypřícího prášku do pečiva
na krém si připravíme:
250 ml mléka, 1 sáček čokoládového pudingu, 70 g másla, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
na ozdobení :
rozehřáté čokoládové kaštany, bílou nebo mléčnou čokoládu v pytlíčku
Postup přípravy :
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme půl hodiny v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Upečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C dozlata. Necháme vychladnout.
Z mléka a prášku uvaříme puding, který vychladíme. Máslo utřeme s kakaem a cukrem a postupně přidáváme puding. Utřeme hladký krém.
Srdíčka slepujeme po dvou nebo po třech k sobě. Dozdobíme čokoládou, kterou necháme zatuhnou. Nakonec vykreslíme z mléčné hnědé nebo bílé čokolády esíčko.